Beste advocatenkantoor in vennootschapsrecht: Linklaters

Linklaters Belgium werd door de jury van de Trends Legal Awards 2015 geselecteerd als beste advocatenkantoor in vennootschapsrecht.

Het corporate department van het Belgische kantoor telt 24 advocaten. De internationale mergers & acquisitions-groep van Linklaters wordt mee geleid door Jean-Pierre Blumberg, vanuit het Antwerpse kantoor.

Het kantoor begeleidde de beursgang van de luierfabrikant Ontex, de grootste beursoperatie van 2014. Linklaters was ook adviseur bij de notering van het biotechtbedrijf arGEN-X en geneesmiddelenproducent Genticel. Daarmee is het de Belgische marktleider in deze niche. De beursgang van A.S. Adventure, die Linklaters begeleidde, draaide uiteindelijk uit op een verkoop aan een investeringsfonds.

Linklaters Belgium is ook adviseur van bedrijven als GDF Suez, PSA International en Unilin. Het begeleidde ook de overname van de West-Vlaamse vinylgroep IVC door de Amerikaanse vloerbedekkingsgroep Mohawk. Het kantoor heeft ook heel wat banken in zijn klantenbestand, zoals Ageas, Belfius, Deutsche Bank en KBC.

“Sterke punten van Linklaters zijn ongetwijfeld de houding van zijn advocaten om naast de bijstand in de dossiers een echte klantenrelatie uit te bouwen die meerwaarde geeft op andere domeinen”, aldus een jurylid. “Ze kennen de business van hun klant bijgevolg, zodat ze bijzonder snel kunnen handelen in functie van de onmiddellijke noden.”

“De resultaatgerichte focus, de creativiteit van hun oplossingen, het doorzicht in hun klanten als gevolg van hechte relatie met het bedrijfskader zorgen ervoor dat de advocaten van Linklaters foutloos aansluiten op de bedrijfsstrategie van een onderneming”, weet een ander jurylid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content