Besix stevent af op recordjaar

© Johan Beerlandt, CEO van Besix

Besix, de grootste Belgische bouwgroep, stevent af op het beste jaar uit zijn geschiedenis, zowel voor het orderboekje als voor omzet en winst.

Dat schrijft De Tijd woensdag. Dit komt volgens de krant als een verrassing.

Enerzijds hebben veel grote internationale bouwgroepen het momenteel uiterst moeilijk om hun orderboek en rendabiliteit op peil te houden. Anderzijds gingen bij Besix rond nieuwjaar steeds meer knipperlichten branden.

Het orderboek was in een jaar tijd gedaald van 3,6 miljard naar 2,4 miljard euro. Projecten ter waarde van een half miljard euro, vooral in Dubai, werden geannuleerd of moesten worden stilgelegd wegens gebrek aan financiering. De provisies over het boekjaar moesten worden opgetrokken van 25 miljoen naar 131 miljoen euro.

Maar in plaats van af te slanken, ging Besix op zoek naar nieuwe bestellingen, met succes. Op 1 juli had het bouwbedrijf een orderboek van 3,84 miljard euro, meer dan in het recordjaar 2008. Dat jaar sloot het bedrijf af met een orderboek van 3,6 miljard, een omzet van 2,1 miljard en een nettowinst van 75 miljoen euro.

“Zeker voor de winst hopen we het beter te doen. Al onze risico’s op landen als Dubai zitten in onze boeken verwerkt. Vandaag verwacht ik geen annulaties meer van grote projecten”, zegt topman Johan Beerlandt in de krant. Het bedrijf werft ook weer mensen aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content