Belgische autoverkoop krimpt terwijl de Europese markt blijft boomen

© reuters

De Europese autoverkoop blijft het goed doen. Voor de achttiende maand op rij hebben Europese verkopers meer wagens aan de man gebracht. In België zijn de verkoopcijfers met 3,5 pct gedaald.

De autoverkoop steeg in februari voor de achttiende maand op rij, deze keer met 7,3 pct in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de European Automobile Manufacturers Association (ACEA) dinsdag bekendgemaakt.

Belgische autoverkoop krimpt

Er werden in februari in de 28 EU-lidstaten 924.440 auto’s ingeschreven. Spanje kende de grootste groei (+26,1 pct), voor Italië (+13,2 pct) en het VK (+12 pct).

In de twee grootste Europese automarkten lag de groei onder het Europese gemiddelde: Duitsland (+6,6 pct) en Frankrijk (+4,5 pct). Opvallend is dat de Griekse autoverkoop aanzwengelde (+12,4 pct), hoewel het land nog steeds balanceert op de rand van het bankroet. De Belgische autoverkoop daarentegen kromp verder, met 3,5 pct ten opzichte van februari 2014.

Volkswagen blijft marktleider

De Duitse autoconstructeur Volkswagen blijft het meeste wagens verkopen (+11,1 pct), goed voor een marktaandeel van 25,3 pct. De Franse Peugeout-Citroën groep (PSA) volgt op ruime afstand op een tweede plaats met 11,4 pct marktaandeel, gevolgd door Renault (10,3 pct), Fiat-Chrysler (7 pct), Ford (6,6 pct) en Opel (6,4 pct). De verkoop van wagens wordt beschouwd als een belangrijke welvaartsindicator. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content