Belgisch economie heeft coronadip verwerkt

De heropening van de horeca © belga

De Belgische economie is in het derde kwartaal met 1,8 procent gegroeid. Dat blijkt uit een eerste schatting van de Nationale Bank (NBB). Het niveau van economische activiteit van voor de coronacrisis is intussen bereikt en overstegen, luidt het.

De groei van de Belgische economie trekt verder aan. In het eerste kwartaal steeg het bruto binnenlands product met 1,2 procent. Daarna volgde een kwartaal met 1,7 procent groei en volgens de eerste raming zou het derde kwartaal dus 1,8 procent hebben opgeleverd.

Volgens de berekeningen daalde de toegevoegde waarde in het derde kwartaal in vergelijking met het voorgaande kwartaal met 0,1 procent in de industrie en met 0,5 procent in de bouwsector. Bij de diensten was er dan weer een stijging met 2,3 procent.

De Nationale Bank waarschuwt wel dat de geraamde groeicijfers ‘omgeven zijn met een grotere onzekerheid dan gebruikelijk’. Door een gebrek aan administratieve gegevens, vooral voor de maand september, moest de NBB een aangepaste methode gebruiken.

Partner Content