België telt 5 procent minder faillissementen in eerste halfjaar

© istock

In de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal faillissementen in België uitgekomen op 5.878. Het gaat om een daling met 5 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon waarover de Vlaamse en Waalse ondernemersorganisaties Unizo en UCM dinsdag elk communiceren.

In da maand juni gingen 951 bedrijven over de kop in ons land. Dat is een kleine daling met 92 faillissementen ten opzichte van juni 2013. Volgens Unizo is de daling vooral te danken aan een aanzienlijk lager aantal faillissementen in Brussel.

“In Vlaanderen was de daling veel minder”, zegt Karel Van Eetvelt in een persbericht. De Unizo-topman is voorzichtig optimistisch. “De daling is een opsteker, maar het is nog te vroeg om opgelucht adem te halen.”

UCM heeft minder reden tot optimisme, zo blijkt. Voor Wallonië lag het aantal faillissementen in het eerste halfjaar met 1.843 namelijk nog 136 faillissementen hoger dan recordjaar 2013.

De Vlaamse ondernemersorganisatie wenst te benadrukken dat er nog vele faillissementen kunnen volgen. Bij een op de zes bedrijven is er een risico op faillissement. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content