‘Belgacom lonkt naar elektriciteitsmarkt’

© belga

Telecomoperator Belgacom onderzoekt de mogelijkheden om elektriciteitsleverancier te worden. Op die manier zou het haar inkomsten willen diversifiëren. Dat bericht Le Soir maandag.

Belgacom is in gesprek met de Luikse groenestroomleverancier Lampiris om elektriciteit door te verkopen, en zou daarbij in een latere fase een intrede in het kapitaal overwegen.

Volgens Le Soir hield de strategische cel van Belgacom twee jaar geleden al de diversificatie binnen de vrijgemaakte energiemarkt tegen het licht. Behalve met het Luikse Lampiris volgden ook gesprekken met het Nederlandse Nuon. Lampiris kreeg uiteindelijk de voorkeur, omdat het in tegenstelling tot zijn concurrenten een onafhankelijk bedrijf is.

In een reactie op het bericht in Le Soir bevestigt Belgacom maandag dat het voortdurend met potentiële partners gesprekken voert in de zoektocht naar innovaties in het aanbod van diensten.

Jan Margot, de woordvoerder van Belgacom, ontkent in dat verband niet dat er gesprekken zijn met Lampiris.

Lampiris zelf bevestigt maandag dat er al een tijd contacten bestaan met telecombedrijf Belgacom om een project te
ontwikkelen voor de verkoop van elektriciteit. “We onderhandelen met verschillende telecomoperatoren, maar met Belgacom zijn die onderhandelingen het verst gevorderd, aangezien ze een hele tijd geleden aangevat werden”, verduidelijkt gedelegeerd bestuurder Bruno Venanzi.

Concreet zou Belgacom in zijn verschillende verkooppunten producten van de Luikse elektriciteitsleverancier kunnen verkopen. Venanzi voegde eraan toe dat een participatie van Belgacom in het kapitaal van Lampiris niet langer aan de orde is. De elektriciteitsleverancier wil zijn onafhankelijkheid behouden, luidt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content