Belgacom doet beleggers smullen

© Belga

De telecomoperator deed het in het derde kwartaal beter dan verwacht.

Belgacom heeft het in het derde kwartaal van dit jaar beter gedaan dan verwacht. De telecomoperator stelt zijn jaarverwachtingen naar boven bij. Omzet en ebitda (bedrijfskasstroom) kwamen in het derde kwartaal boven de analistenverwachtingen uit. De omzet bedroeg 1,62 miljard euro, tegen 1,596 miljard euro in het derde kwartaal vorig jaar. De ebitda lag met 456 miljoen euro wel onder de 472 miljoen euro van vorig jaar.

Belgacom verwacht dit jaar beter af te sluiten dan het bedrijf eerder had voorspeld. Waar de telecomoperator eerder uitging van een omzetdaling met 1 procent, gaat hij nu uit van een stijging met 1 procent.

Dividend

De raad van bestuur van Belgacom zette donderdag het licht op groen voor de uitkering van een interim-dividend van 0,81 euro bruto, een combinatie van het normale interim-dividend van 0,50 euro plus een eenmalig bijkomend interim-dividend van 0,31 euro.

Dat is goed nieuws voor de staatskas, want Belgacom is voor 53 procent in handen van de Belgische staat.

Aandeel klimt

De beter dan verwachte cijfers van Belgacom worden gesmaakt door de beleggers. Het aandeel staat bijna twee uur na beursopening al dik 7 procent boven de slotkoers van donderdag. (Belga/Bloomberg/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content