Belfius sluit 23 kantoren

Belfius sluit 23 kantoren. Dat is vrijdag op een ondernemingsraad bekendgemaakt, zo is uit goede bron vernomen. Er verdwijnen 35 functies, maar niemand verliest zijn baan.

Belfius telt 638 kantoren, waarvan 153 eigen agentschappen. De rest zijn zelfstandige kantoren. Van de 153 eigen agentschappen, sluiten er nu 23 kleinere kantoren. Volgens de directie gaat het om een ‘natuurlijke evolutie’ van het kantorennetwerk.

De kantoren die sluiten zijn kleinere kantoren die minder vaak bezocht worden door klanten, gedurende enkele uren van de dag of op afspraak. ‘Elk jaar nemen we het kantorennetwerk, dat voor ons heel belangrijk blijft, onder de loep’, aldus een woordvoerster.

De vakbonden bevestigen het nieuws. Volgens Pierre Verelst van de Franstalige christelijke bediendebond CNE liggen de getroffen kantoren in Vlaanderen. De sluitingsplannen komen niet als een verrassing voor de vakbonden. ‘Maar wat ons kwaad maakt, is dat het personeel in het kantorennetwerk al overbelast is, en dat de werkdruk niet zal verminderen’.

Door de sluitingsplannen gaan 35 functies verloren. Volgens Belfius zijn er geen ontslagen gepland. De betrokken werknemers kunnen terecht in andere kantoren of elders bij Belfius.

Partner Content