Bekaert boekt minder winst bij hogere omzet

© Belga

De Belgische staaldraadproducent Bekaert komt zoals verwacht na de winstwaarschuiwng met teleurstellende halfjaarrresultaten.

De Belgische staalkoordproducent Bekaert heeft in de eerste jaarhelft een bedrijfswinst van 111 miljoen euro geboekt, ruim een derde lager dan de 176 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Maar dat is geen verrassing: vorig week kwam het bedrijf al met een winstwaarschuwing waarvoor het werd afgestraft op de beurs.

De omzet van Bekaert lag in de eerste jaarhelft dan weer hoger dan verwacht: op 2,16 miljard euro tegenover de 2,1 miljard die analisten hadden verwacht.

“We zijn ons ervan bewust dat onze prestaties zwaarder werden aangetast dan voorzien en zullen de acties om onze rentabiliteit progressief te verbeteren, versneld opdrijven”, kondigt het bedrijf vrijdag aan.

Het gaat onder meer om ingrepen bij een aantal zwakker presterende afdelingen (Bridon) of het sneller doorrekenen van de duurdere grondstoffen. De nettoschuld wordt afgebouwd en investeringen worden tegen het licht gehouden. Maar desondanks verwacht Bekaert dat het de winstgevendheid van vorig jaar niet zal kunnen evenaren.

Het bedrijf geeft later vandaag meer uitleg op een persconferentie.

Partner Content