Bedrijven maken dienstencheques duurder met extra vergoedingen

© belga

Steeds meer dienstenchequebedrijven rekenen hun klanten extra kosten aan bovenop de prijs van de cheques zelf. Volgens Federgon, de federatie van de dienstverlenende sector, doet al meer dan de helft van de bedrijven dat intussen.

Dat schrijft de Gazet van Antwerpen maandag. Volgens de krant begint ook T-interim, een van de grotere spelers op de markt, vanaf september met zo’n ‘omkaderingsvergoeding’ van 40 cent per dienstencheque van 9 euro.

Federgon wijst erop dat de bedrijven steeds minder marge hebben. Woordvoerster Veerle Van Nieuwenhuysen van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) bevestigt in de krant dat ondernemingen bijkomende kosten mogen aanrekenen.

‘Maar het contract kan enkel gewijzigd worden met wederzijdse toestemming. Daarnaast moet het gaan om redelijke en reële kosten en moet de onderneming duidelijk omschrijven welke kosten worden aangerekend voor welk doel. Verder mag de onderneming van de gebruiker geen bijkomende kosten eisen om de loonkosten te dekken.’

Partner Content