BASF boekte nieuwe recordcijfers in 2011

© Image Globe

Het Duitse chemieconcern gaat daarom een dividend uitkeren van 2,5 euro, 30 eurocent of bijna 14 procent meer dan in 2010.

Het Duitse chemieconcern BASF heeft vorig jaar zijn recordresultaten van 2010 nog eens overtroffen.

De omzet steeg met 15 procent tot 73,5 miljard euro, het bedrijfsresultaat (EBIT) voor uitzonderlijke elementen nam met 4 procent toe tot 8,4 miljard euro.

BASF gaat daarom een dividend uitkeren van 2,5 euro, 30 eurocent of bijna 14 procent meer dan in 2010. “2011 was alweer een zeer succesvol jaar voor BASF. Daarom zetten we ons ambitieus dividendbeleid voort”, zegt bestuursraadvoorzitter Kurt Bock.

Beter dan verwacht

BASF zag tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar het bedrijfsresultaat wel met 14 procent terugvallen tegenover hetzelfde kwartaal een jaar eerder, wat volgens het bedrijf “de conjunctuurvertraging weerspiegelt”.

Desalniettemin zijn de cijfers beter dan analisten verwacht hadden. Voor het huidige boekjaar verwacht BASF dat de “groei-impulsen vooral zullen komen van de opkomende landen”, terwijl onder meer de schuldencrisis een handicap vormt voor de groei in de Verenigde Staten en Europa. Het chemieconcern rekent voor dit jaar op een groei van de omzet en het resultaat, maar gaat uit van een zwakker eerste semester. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content