Barclays ziet derde topman vertrekken

© belga

Bij de Britse bank Barclays stapt nu ook de chief operating officer (COO) Jerry Del Missier op als gevolg van het fraudeschandaal. Dat meldt de bank in een persbericht.

Bij de Britse bank Barclays blijft het onophoudelijk rommelen. Na CEO Bob Diamond en voorzitter Marcus Agius bezwijkt uiteindelijk ook COO Jerry Del Missier onder de druk. Hij stapt met onmiddellijke ingang op.

Maandag had voorzitter Agius aangekondigd plaats te ruimen na het schandaal over de fraude bij het vastleggen van de interbancaire (libor) rente.

Medewerkers van de bank worden ervan verdacht te hebben gesjoemeld met de libor-tarieven, die worden verrekend in het handelsverkeer met andere banken.

Vorige woensdag had Barclays ermee ingestemd een recordbedrag van 290 miljoen pond (360 miljoen euro) te betalen aan regulatoren in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten om het onderzoek te schikken en de gemoederen te bedaren.

Maar de druk op de top bleef toenemen, aangezien de volledige Britse bankwereld in diskrediet dreigde te worden gebracht. Barclays kondigde maandag dan maar een nieuwe verplichte gedragscode voor alle medewerkers aan, in combinatie met een ‘zero tolerance policy’ tegenover praktijken die haar reputatie zouden kunnen schaden. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content