Bank of America legt Freddie Mac en Fannie Mae miljardenschikking voor

Bank of America gaat 5 miljard dollar aan waardeverminderingen en provisies boeken als gevolg van een schikking met de genationaliseerde hypotheekfinancierders Freddie Mac en Fannie Mae.

De schikking bestaat erin dat Bank of America 2 miljard dollar aan waardeverminderingen zal boeken op woonkredieten, en daarbij nog een provisie van 3 miljard dollar aanlegt die in rekening wordt gebracht van het vierde kwartaal. Bank of America maakte intussen al 1,28 miljard dollar over aan Freddie Mac en 1,34 miljard aan Fannie Mae.

Dat Bank of America, als grootste bank van de VS, een miljardenschiiking treft heeft te maken met de verantwoordelijkheid rond de zogenaamde probleemhypotheken (of subprimeleningen). De bank zou daarbij foutieve informatie hebben verstrekt over de kwaliteit van dergelijke leningen. “Door deze schikking worden substantiële erfeniskwesties opgelost in het belang van onze aandeelhouders”, verklaarde topman van bank of America Brian Moynihan.

De beurzen reageren positief op de schikking, omdat het er tot voor kort naar uitzag dat Bank of America 12,9 miljard dollar ging moeten aflossen om tegemoet te komen aan claims die te maken hebben met subprimeleningen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content