Baggerbedrijf Jan De Nul meest aantrekkelijke werkgever

Baggerbedrijf Jan De Nul volgt zichzelf op als meest aantrekkelijke werkgever in ons land. Dat blijkt donderdag uit het jaarlijks onderzoek van uitzendbedrijf Randstad. Het bedrijf ontvangt dan ook de Randstad Award 2010.

Sectorgenoot Deme scoort de tweede plaats in het door ICMA bij 12.000 respondenten afgenomen onderzoek. Het Antwerpse chemiebedrijf Evonik Degussa vervolledigt de top drie. Zowel Deme als Degussa haalden nooit eerder de top-10. Jan De Nul is (na Janssen Pharmaceutica) het tweede bedrijf in de geschiedenis van de award dat zichzelf opvolgt als meest aantrekkelijke werkgever.

“Voor het eerst in de geschiedenis van de Randstad Award staat er geen farmaceutisch bedrijf in de top drie. Naast de machtsgreep van de baggeraars is de belangrijkste trend ongetwijfeld de dalende aantrekkelijkheid van de Belgische grote bedrijven als werkgever. De economische crisis heeft duidelijk zijn sporen nagelaten”, besluit Randstad.

Werkzekerheid Een opmerkelijk feit uit het onderzoek is volgens Randstad de verdere daling van de aantrekkelijkheid van de bedrijven als werkgever. “Nooit voorheen in de 10-jarige geschiedenis van de Randstad Award lag de gemiddelde aantrekkelijkheid lager.” Dat gemiddelde noteert nu 19,3 procent, of 7 procentpunten lager dan het hoogtepunt in 2004.

Verder is werkzekerheid het belangrijkste criterium inzake aantrekkelijkheid. Hoewel voor het eerst geen farmabedrijven in de top drie staan, is de farmaceutische sector dit jaar opnieuw de aantrekkelijkste sector. Vorig jaar ging de eer naar de mediasector.

De top-10 wordt vervolledigd door respectievelijk Pfizer, de VRT, GSK, Janssen Pharmaceutica, PWC, Schering Plough en Techspace Aero.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content