Autoverkoop stijgt licht in februari

© belga

In februari werden in ons land 47.584 nieuwe personenwagens geschreven. Dat zijn er 3,66 procent meer dan in februari 2009, melden sectorfederatie Febiac en de FOD Mobiliteit en Vervoer maandag.

Behalve de personenwagen is er evenwel geen enkel ander voertuig dat opveert wat verkoop betreft. Zo lopen de inschrijvingen van bestelwagens met bijna 12 procent terug, die van trucks tot 16 ton met bijna 32 procent en die van zware voertuigen met bijna de helft. Voor de motorfietsen wordt een terugval met een vijfde ten opzichte van een jaar geleden genoteerd.

“Zowel in januari als in februari was de autoverkoop beter dan een jaar geleden, maar de opleving van de markt blijft vooralsnog beperkt”, luidt het bij Febiac. Hoewel er tijdens het voorbije autosalon van Brussel volgens de federatie zeer veel offertes uitgeschreven werden, vertraagt en bemoeilijkt het algemene economische klimaat de concretisering ervan.

Febiac blijft in ieder geval voorzichtig optimistisch. Volgens de federatie is het saloneffect “nog lang niet uitgewerkt” , en kan het tragere beslissingsproces voor de aankoop van een auto nieuwe inschrijvingen tot uitstel leiden naar de maanden maart en zelfs april. Toch laat de federatie zich bezorgd uit over de markt van de bedrijfsvoertuigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content