Audi Brussels mag extra elektrisch model bouwen

Audi Brussels e-tron

De Audi-fabriek in Vorst krijgt in de loop van volgend jaar een tweede elektrisch model toegewezen. Behalve de huidige e-tron zal bij Audi Brussels ook de Q4 e-tron van de band rollen. Dat is uit vakbondsbron aan Belga bevestigd, na berichtgeving door De Tijd. De directie van de fabriek zegt dat er nog geen beslissing is genomen.

Volgens de vakbondsbron zal behalve de huidige e-tron volgend jaar – ‘na het zomerverlof’, aldus de bron – ook de Q4 e-tron van de band rollen bij Audi Brussels. Die auto, een kleiner model dan de e-tron, wordt gebouwd in het Oost-Duitse Zwickau, maar die fabriek kan de vraag niet bijbenen. Vorst zou daarom mee het model mogen produceren.

De directie zegt het bericht niet te kunnen bevestigen. Het klopt dat de Q4 e-tron ‘een zeer succesvol model is, dat zeer goed verkoopt’, zegt Peter D’hoore, de woordvoerder van de fabriek. ‘En Audi werkt continu aan een optimale bezetting van het wereldwijde productienetwerk.’ Maar er is volgens de woordvoerder nog geen beslissing gevallen.

De e-tron, de eerste volledig elektrische Audi, rolt sinds 2018 van de band bij Audi Brussels. De fabriek bouwt ook de variant e-tron Sportback. De e-tron zal in 2026 vervangen worden door een nieuwe grote elektrische SUV, de Q8 e-tron, zo was eerder al bevestigd.

Partner Content