Arseus gaat nog eens 4 miljoen euro besparen

Arseus heeft een goed 2009 achter de rug. Maar in de Dental-divisie loopt het nog altijd niet zoals gepland. Daarom gaat Arseus daar dit jaar nog eens 4 miljoen euro besparen, bovenop de 4 miljoen euro in 2009. Vorig jaar verdwenen 8 procent van de jobs in de afdeling.

“De winstgevendheid van Dental moet verbeteren. We hadden gedacht dat dat al het geval zou zijn maar onze grote cashgenerator (het Zwitserse filiaal Hader, dat materialen levert voor tandprothesen) slikte een omzetdaling van 25 procent. En er is nog geen beterschap”, zegt topman Ger van Jeveren.

Arseus, de toeleverancier aan de gezondheidssector, heeft 2009 afgesloten met een recurrente bedrijfskasstroom (rebitda) van 52,7 miljoen euro, een stijging met 10,7 procent. De omzet steeg met 10,3 procent tot 391,3 miljoen euro. De nettowinst van het van Omega Pharma afgesplitste bedrijf steeg met 32 procent tot 19,6 miljoen euro maar bleef door een aantal onverwachte, eenmalige kosten onder analistenverwachting.

Arseus boekte onder andere afschrijvingen op voorraden in zijn medische divisie en boekte een voorziening van 0,75 miljoen euro voor een dubieuze vordering. “De vordering dateert van 2002 en is dus een restant van in de periode van Omega Pharma. In 2010 zullen we mogelijks nog eens 0,75 miljoen euro voorzieningen opnemen. Eind dit jaar willen we dat dit helemaal uit de boeken is”, zegt Van Jeveren.

Voor 2010 herhaalt hij de prognose van 5 à 10 procent omzetgroei, waarvan 3 à 6 procent op organische basis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content