Arbeiders Opel Antwerpen weer aan het werk

© belga

De arbeiders van Opel Antwerpen zijn omstreeks 11.15 uur opnieuw aan het werk gegaan. Dat bevestigen de vakbonden. De ochtendploeg had woensdagochtend het werk neergelegd, omdat het personeel meer informatie eiste na de uitspraken van Opel-topman Nick Reilly dinsdag in Frankfurt.

Reilly kondigde dinsdag aan 11 miljard te zullen investeren in Opel. “Die 11 miljard gaat hij voornamelijk halen uit geschooi bij de regeringen en uit winsten afkomstig van het sociaal kerkhof in Antwerpen”, reageerde Walter Cnop van de christelijke vakbond ACV woensdagochtend. De Opel-topman bevestigde dinsdag ook dat de vestiging in Antwerpen de deuren sluit.

Uiteindelijk kreeg het personeel tijdens een infosessie in de voormiddag toch uitleg van de directie.Omstreeks 11.15 uur ging iedereen terug aan het werk. De vakbonden bevestigden tijdens de sessie het voornemen om samen te blijven strijden met de Duitse vakbonden.

Om 14 uur volgt nog een informatiesessie voor de avondploeg. Het
valt niet uit te sluiten dat ook zij hun ongenoegen zullen uiten, maar
volgens vakbondsman van het ABVV Rudi Kennes is het de bedoeling om te blijven werken.

Nadat GM Europa enkele weken geleden de intentie tot sluiting bekendmaakte, blokkeerden de vakbonden de parking waardoor geen enkele afgewerkte wagen de fabriek kon verlaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content