Apple ziet winst verdubbelen

© belga

Apple heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2009-2010 de winst zien verdubbelen en de omzet met een derde zien toenemen.

De winst nam toe met 50 procent tot 3,38 miljard dollar , terwijl de omzet met 32 procent steeg tot 15,6 miljard dollar.

De forse winsttoename is vooral toe te schrijven aan de verdubbelde verkoop van iPhones. De verkoop van de iPhone wordt op 8,7 miljoen stuks geschat, terwijl de verkoop van Macintosh-computers met 33 procent steeg tot 3,36 miljoen stuks.

De verkoop van de iPod daalde met 8 procent tot 21 miljoen dollar.
Volgens Steve Jobs, CEO van Apple Inc, worden in 2010 enkele nieuwe sterke producten gepland.

De resultaten van Apple worden ook beïnvloed door het verwachte einde van de exclusieve samenwerking tussen Apple en AT&T voor de iPhone in de VS. De hippe telefoon wordt ook bruikbaar voor klanten van Verizon, de grootste operator voor mobiele telefonie in de VS.

Verwacht wordt dat Apple op woensdag 27 januari een nieuw instrument zal lanceren. Met het touchscreen-apparaat zal de gebruiker op het internet kunnen inloggen, elektronische boeken kunnen lezen en digitale video’s bekijken en spelletjes kunnen spelen. Het nieuwe apparaat zal worden aangestuurd door het Mac OS X-besturingsysteem. Voor het nieuwe apparaat zal tussen de 600 en 1.000 dollar moeten worden betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content