Apple dankzij iPhone derde grootste gsm-producent

© Epa

Het bedrijf was reeds leider op de markt van smartphones, maar is dankzij de recordverkoop van de iPhone nu ook naar de derde plaats opgeklommen in de markt voor mobiele telefoons.

Apple is dankzij het succes van de iPhone de derde grootste producent van mobiele telefoons geworden, blijkt uit een studie van onderzoeksbureau International Data Corporation (IDC).

Apple was reeds leider op de markt van smartphones, maar is dankzij de recordverkoop van de iPhone nu ook van de vijfde naar de derde plaats opgeklommen in de markt voor mobiele telefoons. Het Amerikaanse concern stak het Zuid-Koreaanse LG en het Chinese ZTE voorbij.

Nokia blijft wereldleider

Nokia blijft wereldmarktleider met een marktaandeel van bijna 27 procent en 113,5 miljoen geleverde gsm’s in het vierde kwartaal van vorig jaar. Samsung bezet de tweede plaats met een marktaandeel van 22,8 procent en 97,6 miljoen geleverde toestellen.

Apple, ’s werelds grootste bedrijf wat de beurswaarde betreft, verkocht tijdens de laatste drie maanden van 2011 37,04 miljoen iPhones, goed voor een marktaandeel van 8,7 procent.

Smartphonemarkt groeit fors

De markt voor mobiele telefoons moest het in het laatste kwartaal stellen met een groei van 6,1 procent in vergelijking met de laatste drie maanden van 2010. De markt voor smartphones daarentegen groeide met 54,7 procent in diezelfde periode. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content