Apple boekte recordomzet: 92,6 miljard euro in een kwartaal

Tim Cook, de baas van Apple.

Technologiebedrijf Apple heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar weer meer telefoons en computers verkocht.

De onderneming had eerder nog gewaarschuwd dat ongunstigere wisselkoersen en de timing van de introductie van nieuwe apparaten mogelijk de verkopen zouden drukken. Toch was de omzet van 97,3 miljard dollar (92,6 miljard euro) de hoogste ooit in de eerste drie maanden van een kalenderjaar.

Van die omzet was 50,6 miljard afkomstig van de verkopen van iPhones, een toename van 5,5 procent. De omzet van de Mac, Apples desktop- en laptopcomputers, ging met haast 15 procent omhoog. Alleen van de iPad verkocht het bedrijf er minder.

Thuiswerken

Analisten hadden verwacht dat het bij Apple allemaal iets minder zou zijn. Doordat thuiswerken bij veel bedrijven deels of geheel ten einde loopt zijn er minder nieuwe computers nodig, zo was de verwachting. Dat blijkt dus niet te kloppen. Ook de verwachting dat mensen steeds langer met hun iPhone doen voor ze die vervangen, lijkt niet uit te komen.

Vooral in de VS groeide de omzet stevig. Apple zette een winst van 25 miljard dollar in de boeken. De sterke cijfers zijn voor Apple aanleiding de aandeelhouders te belonen. Het dividend gaat met 5 procent omhoog.

Partner Content