Antwerpse Merit Capital neemt Horatius over

De Bankcommissie en de Nationale Bank van België hebben ‘informeel’ groen licht gegeven voor de overname van vermogensbeheerder Horatius door het Antwerpse Merit Capital. Noch Merit noch Horatius wenst een overnamebedrag bekend te maken.

Horatius was in 1990 de eerste vermogensbeheerder van het land. Vandaag heeft het bedrijf uit Kortrijk zo’n 1,5 miljoen euro in beheer. Eigenaar en CEO Johan Hemelaere had geen opvolging en streefde al een tijdje naar integratie in een groter geheel. Hij stapt zelf ook over naar de nieuwe structuur, maar zijn vijftien medewerkers hebben de payroll wel verlaten.

“In feite neemt Merit ons handelsfonds en dus de klantenportfolio over”, zegt Hemelaere. “De goede onderlinge relatie met Leo De Backer, voorzitter van de raad van bestuur van Merit, heeft de onderhandelingen bespoedigd.”

Merit Capital is een beursvennootschap met een brede actieradius (corporate advies, plaatsen van obligatieleningen, vermogensbeheer, enzovoort) en wordt gecontroleerd door zes private aandeelhouders.

Met deze overname doet Merit Capital aan strategische diversificatie (vermogensbeheer) en aan geografische optimalisatie in eigen land, met een aanwezigheid in alle Vlaamse provincies, met uitzondering van Brabant. Daarnaast heeft Merit (1,5 miljard euro in beheer, 40 medewerkers) nog eigen vestigingen in Luxemburg en Zwitserland. (KC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content