Antwerpse Diamantbank komt volledig in Chinese handen

© reuters

KBC verkoopt de Antwerpse Diamantbank aan het Chinese Yinren. De verkoop kadert in het herstructureringsprogramma dat werd opgelegd door Europa.

.

Bank-verzekeraar KBC heeft met Yinren Group uit Sjanghai een akkoord bereikt over de verkoop van zijn dochter Antwerpse Diamantbank (ADB), luidt het in een persbericht. Hoeveel er voor De Diamantbank wordt betaald, is niet bekend. Volgens KBC zelf heeft de verkoop in ieder geval ‘een verwaarloosbare impact op de winst van de groep’.

De overname moet wel nog worden goedgekeurd door de financiële toezichthouder.

Yinren Group is een gediversifieerde ondernemingsgroep met activiteiten in vastgoed, internationale handel en de diamantnijverheid. De groep is actief in de Volksrepubliek China, in Hongkong en in Brazilië.

Als de transactie wordt afgerond krijgt Yinren Group het volledige belang van KBC in de Antwerpse Diamantbank – goed voor 99,9 procent van de aandelen van ADB – in handen.

De overnamedeal houdt wel in dat KBC een deel van de kredietportefeuille (met een hoger risico) voor haar rekening blijft nemen. KBC blijft nog voor maximaal twee jaar gewaarborgde financiering ter beschikking stellen aan de Antwerpse Diamantbank, voor een totaal bedrag van 200 miljoen euro

“We zijn ervan overtuigd dat Yinren Group de activiteiten van Antwerpse Diamantbank verder zal uitbouwen, de toekomst van het personeel verzekeren en ervoor zorgen dat de cliënten van ADB kunnen blijven rekenen op een goede service”, aldus Johan Thijs, CEO van KBC in een toelichting.

De Antwerpse Diamantbank telt ongeveer 160 werknemers, van wie er 106 werkzaam zijn in het hoofdkantoor in Antwerpen.(BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content