Alfacam krijgt bescherming tegen schuldeisers

© Image Globe

De televisiedienstengroep moet tegen 1 februari 2013 een plan uitwerken om de schuldeisers af te betalen.

Alfacam heeft van de rechtbank van koophandel in Antwerpen bescherming gekregen tegen zijn schuldeisers, via de zogenaamde Wet op de Continuïteit van Ondernemingen (WCO). De bescherming geldt voor drie maanden; tegen eind januari moet de onderneming met een plan komen dat haar toekomst veiligstelt. CEO Sven Marinus bevestigt de beslissing van de rechtbank.

Marinus beklemtoont dat Alfacam zes maanden bescherming had kunnen vragen, maar slechts voor drie maanden geopteerd heeft omdat het gelooft in een snelle afloop.

“Sinds 15 oktober hebben we de gesprekken met kandidaat-investeerders opnieuw opengetrokken op niet-exclusieve basis”, zei hij.

Nieuwe geïnteresseerden

Volgens Marinus zijn er verschillende partijen geïnteresseerd, waaronder ook “nieuwe” kandidaten. “Dat we nu onder WCO opereren, biedt mogelijkheden”, klonk het nog.

Begin deze maand onderhandelde Alfacam, dat 58 miljoen euro schulden torst, met één enkele partij. Volgens de krant De Tijd was dat met het Nederlandse investeringsfonds Value Enhancement Partners, maar dat wilde de topman bevestigen noch ontkennen.

Ook over de reden waarom de gesprekken uiteindelijk zijn afgesprongen, bleef hij op de vlakte. “In zo’n dossier zijn vele partijen betrokken, iedereen moet akkoord gaan over alles. En dat was niet het geval.”

Bij Alfacam werken wereldwijd ongeveer 150 mensen. Voor hen verandert er op korte termijn niets, aldus de CEO. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content