Alcatel-Lucent schrapt 280 banen in België

© belga

Telecombedrijf Alcatel-Lucent zet in ons land 280 banen op de tocht. Dat wordt bevestigd door een vakbondsafgevaardigde uit de ondernemingsraad.

Telecombedrijf Alcatel-Lucent zet in ons land 280 banen op de tocht. Dat wordt bevestigd door een vakbondsafgevaardigde uit de ondernemingsraad.

Geheel onverwacht komt de ontslagronde niet, want halfweg oktober werd op een Europese bijzondere ondernemingsraad van telecommunicatiebedrijf Alcatel-Lucent al rekening gehouden met het mogelijke ontslag van 290 werknemers in België. Dat was toen slechts een richtgetal, en moest nog worden gepreciseerd.

Afgelopen donderdag kondigde de directie in ons land een bijzondere ondernemingsraad aan die uiteindelijk vandaag – maandag – plaatsvond. Na de ondernemingsraad is gebleken dat 280 werknemers ontslagen zullen worden.

Volgens woordvoerder van Alcatel-Lucent Kathleen De Smedt gaat het vandaag enkel om een intentieverklaring en is het ‘absoluut de bedoeling het jobverlies te beperken’. Een en ander hangt dus af van de onderhandelingen die volgen op de intentieverklaring.

De vakbonden van hun kant vragen dat er duidelijkheid komt over de werkelijke impact per vestiging. De bonden houden er rekening mee dat zowel Namen als Antwerpen getroffen wordt. Dat wordt ook bevestigd door woordvoerder De Smedt, al blijft het onduidelijk in welke mate dat gebeurt.

Halfweg oktober telde Alcatel-Lucent 1.677 werknemers in België, van wie 1.555 in Antwerpen en 122 in Namen. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content