Al voor 56 miljoen euro consumptiecheques toegekend voor coronapremie

. © belga

Voor de coronapremie is tot nu toe al voor 56 miljoen euro aan consumptiecheques toegekend aan Belgische werknemers. Dat zegt VIA, de organisatie die de uitgevers van de cheques (Edenred, Monizze, Sodexo) verenigt. Met de deadline van 31 december in zicht, is het aantal bestellingen van cheques duidelijk toegenomen.

Belgische bedrijven die het tijdens de crisis goed deden, kunnen sinds 1 augustus hun werknemers een coronapremie van maximaal 500 euro toestoppen, in de vorm van consumptiecheques. De hr-dienstverlener Acerta heeft dinsdag aangehaald dat nog maar 3,6 procent van de Belgische werknemers beloond werd met een coronapremie. Ook Monizze, dat elektronische cheques uitgeeft, heeft de werkgevers dinsdag aangemaand om te handelen.

VIA, dat de uitgevers van de cheques verenigt, ziet evenwel geen reden om te twijfelen aan het succes van de maatregel. ‘Er zijn deze maand nog heel veel bestellingen gekomen’, zo klinkt het . ‘Al sinds de laatste twee weken van november is er sprake van een duidelijke versnelling.’

Bedrijven kunnen de premie nog uitbetalen tot 31 maart 2022, maar ze moeten voor het einde van het einde van het jaar wel een beslissing hebben genomen over het toekennen ervan.

De cheques zijn nog geldig tot en met 31 december 2022.

Partner Content