Ahold neemt bol.com over

© Image Globe

De Nederlandse supermarktketen, bekend van de winkels Albert Heijn, neemt voor 350 miljoen euro “de grootste webwinkel van Nederland en België” over.

De Nederlandse supermarktketen Ahold, bekend van de winkels Albert Heijn, neemt voor 350 miljoen euro bol.com, “de grootste webwinkel van Nederland en België”, over.

Bol.com verkoopt non-foodartikelen zoals boeken, entertainment, elektronica en speelgoed. De webwinkel telde in 2011 naar eigen zeggen ruim 3,4 miljoen actieve klanten in Nederland en België. Zij waren goed voor bijna 17,5 miljoen verkochte artikelen.

Ahold neemt bol.com volledig over van de huidige eigenaren, Cyrte Investments en NPM Capital, voor een transactiewaarde van 350 miljoen euro, geheel in contanten.

De webwinkel wordt het vijfde retailmerk van Ahold in Nederland, naast Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en albert.nl. “Dit is een belangrijke stap in de strategie van Ahold, gericht op groei door sterkere klantenbinding, verbreding van het aanbod en uitbreiding van de geografische positie”, luidt het in een persbericht van Ahold.

Bol.com bestaat sinds 30 maart 1999. Ahold heeft in België momenteel twee Albert Heijn-winkels. Het wil er tegen 2016 minstens vijftig hebben. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content