Ageas laat dubbele nationaliteit vallen

© Belga

De verzekeraar zal binnenkort enkel in ons land zetelen en dus niet langer in België en Nederland.

Verzekeraar Ageas wil zijn juridische structuur vereenvoudigen. Dat houdt in dat de groep binnenkort enkel in ons land zal zetelen en dus niet langer in België en Nederland. Ageas blijft uiteraard wel in verschillende landen actief.

Aan de aandeelhouders zal Ageas voorstellen om alle activa en verplichtingen van de Nederlandse entiteit over te dragen aan de Belgische entiteit, legt de verzekeraar uit in een persbericht.

Na de fusie zou dan een operatie uitgevoerd worden waarbij aandelen samengevoegd worden, een ‘reverse stock split’, waardoor de koers met 10 zal vermenigvuldigen. Zo komt de koers van het aandeel op een niveau dat beter past bij een onderneming van de omvang van Ageas, klinkt het.

Goedkeuring

De fusie en de reverse stock split zijn onder voorbehoud, want de aandeelhouders moeten de plannen eerst goedkeuren. Dat kan bij buitengewone algemene vergaderingen op 28 en 29 juni.

Als die goedkeuring er komt en een aantal technische voorwaarden vervuld zijn, kunnen de plannen vanaf 7 augustus werkelijkheid worden. Het aandeel Ageas zal dan enkel nog in Brussel verhandeld worden.

De dubbele nationaliteit ontstond destijds bij de oprichting van Fortis, de voorganger van Ageas. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content