Ageas boekt fors meer winst

© belga

De verzekeringsgroep Ageas heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 241 miljoen euro. Dat is meer dan wat analisten hadden verwacht.

De verzekeringsactiviteiten van de groep boekten een nettowinst van 198 miljoen euro, ruim een derde meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Dat is voornamelijk te danken aan Azië. “De steeds toenemende groei in onze Aziatische activiteiten compenseert het verminderde volume in nieuwe contracten in Leven in Europa”, klinkt het.

De Europese levensverzekeringsactiviteiten hebben te lijden onder de aanhoudend lage rente. Daardoor daalde het premie-inkomen in België bijvoorbeeld met 7 procent, tot 1,5 miljard euro.

De groepswinst van Ageas werd daarnaast positief beïnvloed door een winst van 44 miljoen euro op de zogenaamde Algemene Rekening, waarin de Fortis-erfenis zit. Vorig jaar was daar, door een boekhoudkundige ingreep, nog een nettoverlies van 115 miljoen euro in de boeken geschreven.

Ageas zet verdere stappen om de Algemene Rekening op te kuisen. De resultaten ervan kunnen fors fluctueren onder invloed van de volatiliteit van de zogenoemde cashes, een financieel instrument uit de Fortis-periode. BNP Paribas Fortis heeft nu beloofd de nog uitstaande cashes – nog ruim een derde van die die oorspronkelijk werden uitgegeven – te gaan opkopen. Het krijgt daarvoor een vergoeding van Ageas. De overeenkomst loopt tot eind 2016.

Ageas liet vrijdag nog weten dat de 46-jarige Hans De Cuyper vanaf 1 oktober de nieuwe CEO wordt van AG Insurance. Hij volgt er de Nederlander Antonio Cano op, die op dat moment de COO (chief operating officer) wordt van de groep Ageas, ter vervanging van Barry Smith, die met pensioen gaat. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content