ADAM Software neemt Van Gennep over

© belga

Het Gentse ADAM Software neemt het Nederlandse Van Gennep Media Automation Consulting over.

Een waardering is niet bekendgemaakt. ADAM Software ontwikkelt beheersystemen voor digitale content, zoals logo’s, advertenties, catalogi of marketingcampagnes. Bekende klanten van ADAM zijn Microsoft, Lego en McCann Erickson.

Met de overname versterkt ADAM zijn industriespecifieke oplossingen, in dit geval in de uitgeverijwereld. De twee waren in 2010 al gaan samenwerken om het beheersysteem voor digitale media van ADAM te integreren met de PlanSystem, de kopijstroomoplossing van Van Gennep. Doel is om multikanaalpublicaties – druk, internet, televisie – beter te beheren. Van Gennep ondersteunt nu al firma’s als Readers’ Digest en Bauer Media Group.

ADAM en Van Gennep leveren sinds 2011 ook een geïntegreerde uitgave- en mediabeheersoplossing aan Sanoma Magazines.

Tragere groei

De overname gebeurt in cash, zegt marketingdirecteur Jan Dejosse. Ton Van Gennep, stichter van Van Gennep, wordt vicepresident publishing strategy bij ADAM Software.
De producten van de twee firma’s blijven bestaan onder aparte merknamen. Er blijven ook afzonderlijke teams voor technische ondersteuning en klantenservice, meldt ADAM.

In ADAM investeren onder meer Arkafund en Guido Van der Schueren (ex-CEO Artwork Systems). Het bedrijf had in 2010 een omzet van 4,2 miljoen euro (+50%) en een nettowinst van 622.000. Vorig jaar was “iets moeilijker”, met een omzet van 4,7 miljoen (+12%) en een licht verlies, volgens Dejosse. ADAM heeft iets minder dan veertig werknemers.
Van Gennep had een omzet van ongeveer één miljoen euro. Samen hebben de twee nu 49 werknemers.

ADAM Software is grotendeels in handen van oprichter Dirk Noppe en chief executive officer Pieter Casneuf. (B.L.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content