AB InBev kent geen genade voor wanbetaler

© belga

Bierbrouwer AB InBev wil tien horecapanden in Nederland wegens betalingsachterstanden laten ontruimen. Dat staat in de dagvaarding die de pachter van de panden, horecaondernemer Sjoerd Kooistra, van InBev heeft gekregen.

Een woordvoerder van AB InBev heeft berichtgeving hierover in het Brabants Dagblad vrijdag bevestigd. De bierbrouwer wil niet zeggen hoe groot de betalingsachterstand is. Wel wil AB InBev van Kooistra af, want de bierbrouwer eist ook ontbinding van de contracten met de horecamagnaat. Het gaat om horecapanden in Amsterdam, Groningen, Nijmegen en Den Bosch. Kooistra lag onlangs ook al in de clinch met Heineken.

Sjoerd Kooistra bezit tientallen horecazaken in grote Nederlandse steden. Hij is vooral actief in Groningen en Amsterdam. Donderdag kwam Kooistra nog in het nieuws omdat hij tijdens een vakantie op het Spaanse eiland Ibiza was neergestoken en beroofd van 40 euro. Drie mannen overvielen hem tijdens een wandeling met zijn partner. Hij onderging een operatie en is buiten levensgevaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content