Aanvaard veranderingen met enthousiasme

Nieuwe systemen en procedures zetten zaken op losse schroeven die werknemers heel normaal vinden. Zulke veranderingen halen hen uit hun comfortzone, waarbij ze zich aanvankelijk ongerust, ongemakkelijk en zelfs verward voelen. Met deze adviezen went u makkelijker aan verandering op het werk:

– Wees vastberaden om u positief op te stellen tegenover de veranderingen voor de uitvoering ervan begint. Weersta de verleiding om toe te geven aan de onzekerheid die gepaard gaat met verandering. Neem u voor uw werkgever te vertrouwen en positief te staan tegenover nakende wijzigingen.
– Aanvaard de komende veranderingen zowel bewust als onbewust. Dat kan moeilijk lijken als u ondersteboven bent van de komende wijzigingen. Ban negatieve gedachten. Door bewust positief te denken over de veranderingen, stimuleert u uw onderbewuste om dat ook te doen.
– Probeer goed te begrijpen wat de veranderingen precies inhouden. Weerstand tegen verandering ontstaat vaak door onzekerheid en verwarring. Stel daarom alle vragen die bij u opkomen over de redenen die deze veranderingen rechtvaardigen. Door dat te doen krijgt u meer vertrouwen.
– Gaat u niet akkoord met een verandering, laat dan op een beleefde en intelligente manier weten aan de directie welke gegronde operationele redenen u daarvoor heeft. Niet akkoord gaan met iets betekent immers niet dat u misnoegd bent. Door uw bezwaren kenbaar te maken voorkomt u misschien een nefast gevolg van een nieuwe procedure waar niemand aan had gedacht.

Bron: Kellyservices.ca

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content