Aantal faillissementen stabiliseert op hoog peil

© belga

Hoewel de faillissementengolf in ons land licht afneemt, gaat er nog steeds een aanzienlijk aantal bedrijven over de kop. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Graydon.

In maart hebben in ons land 1.005 bedrijven de boeken neergelegd. Zowel op jaar- als op maandbasis is dat een lichte afname, maar de teller rondde ook de afgelopen maand de kaap van de 1.000 falingen. In maart 2011 gingen er 1.029 bedrijven failliet, in maart 2010 1.050.

Omgerekend werden in het eerste kwartaal 2012 2.706 falingen geteld tegenover 2.711 vorig jaar. Daardoor kwamen er dit jaar 6.117 banen op de tocht te staan.

Hoewel er in Vlaanderen nooit eerder zoveel faillissementen als tijdens het eerste kwartaal werden geteld, bleef de impact op de werkgelegenheid minder groot. In Wallonië waren er minder falingen, maar was de impact op de werkgelegenheid groter.

De groothandel blijft koploper wat het aantal falingen betreft, maar ook in de transport- en horecasector lopen de faillissementscijfers hoog op. De kleinhandel kende een daling van het aantal falingen na de forse stijging van de vorige jaren. (belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content