Aandeelhouders Recticel keuren verkoop van slaapdivisie goed

© belga

De aandeelhouders van Recticel hebben vrijdag op een bijzondere algemene vergadering (BAV) de verkoop goedgekeurd van de slaapdivisie – matrassen en lattenbodems – aan het Portugese Aquinos. Dat maakte het bedrijf uit Wetteren bekend in een persbericht.

Zo’n 65,07 procent van het uitstaande kapitaal van Recticel was op de BAV vertegenwoordigd en de overgrote meerderheid (99,99 procent) stemde voor.

De verkoop, voor 122,4 miljoen euro, zou in het eerste kwartaal van volgend jaar moeten worden afgerond.

Het gaat om matrassen, lattenbodems en boxsprings met bekende merken als Beka of Lattoflex. Die worden gemaakt in negen fabrieken, goed voor in totaal 1.555 werknemers. De afdeling telt twee fabrieken in België. Aguinos is één van de grootste producenten van matrassen in Europa.

De verkoop is een nieuwe belangrijke stap voor Recticel. In oktober kondigde het aan zijn divisie industriële schuimen of ‘engineered foams’ te willen verkopen aan het Amerikaanse Carpenter, voor 656 miljoen euro. Recticel wil zich volledig terugplooien op zijn isolatieactiviteiten om zo een vijandig bod van het Oostenrijkse Greiner af te weren.

Partner Content