Aandeelhouders Dexia zetten licht op groen voor kapitaalverhoging

© reuters

Zoals verwacht hebben de aandeelhouders van Dexia de kapitaalverhoging door de Belgische en Franse overheden goedgekeurd.

Zoals verwacht hebben de aandeelhouders van Dexia de kapitaalverhoging door de Belgische en Franse overheden goedgekeurd.

CEO Karel De Boeck verklaarde vrijdag voor aanvang van de aandeelhoudersvergadering dat een kapitaalverhoging voor de restbank niet minder dan noodzakelijk was. Uiteindelijk werd het plan, waarbij België en Frankrijk 5,5 miljard in Dexia pompen om een faillissement te voorkomen, met 99,4 procent van de stemmen goedgekeurd. Voor de goedkeuring waren 75 procent ja-stemmen vereist.

Door de kapitaalverhoging zien de kleine beleggers hun belang wel aanzienlijk verwateren. Een ander gevolg is dat de overheden 94 procent van het kapitaal van Dexia zullen controleren.

Vrijdag werden ook de andere agendapunten op de bijzondere algemene aandeelhoudersvergadering met een ruime meerderheid goedgekeurd, zoals de benoeming van Karel De Boeck als CEO (95,88 procent) en de voortzetting van de activiteiten van de nv (99,44 procent). (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content