90 van de 360 banen bedreigd bij Godiva België

© Belga

Bij chocoladeproducent Godiva België zijn 90 van de in totaal 360 banen bedreigd. Dat deelde Godiva dinsdag mee.

De directie van Godiva België maakte op een ondernemingsraad dinsdag haar intentie bekend om de activiteiten in Brussel te richten op de productie van pralines en op de beheeractiviteiten van de Europese zetel.

“De manuele verpakking van pralines zou worden uitbesteed aan een Belgische partner die reeds een deel van de producten van Godiva België verpakt”, zegt Godiva in een persbericht. “Dit voornemen zou kunnen leiden tot het verlies van 90 banen op een totaal van 360 in België.”

Godiva verwijst naar de wereldwijde recessie en een daling van de consumentenuitgaven. Ook duidt het op de toegenomen concurrentie.

Godiva-pralines die in Brussel worden geproduceerd, worden nu al verpakt in verschillende locaties, zowel in België als in de rest van de wereld. Volgens de directie blijkt uit een analyse van de productievestiging in Brussel dat de manuele verpakking niet meer rendabel is.

“De huidige manuele verpakkingsactiviteiten in de productievestiging in Brussel zijn voor Godiva België complex en duur, en bovendien beperkt tot het assortiment producten dat ter plaatse wordt geproduceerd. Bovendien zijn voor het productaanbod dat onlangs is geïntroduceerd, deze manuele verpakkingsactiviteiten niet meer nodig.”

Godiva België produceert meer dan 2,5 miljoen kilo, waarvan 85 procent voor de uitvoer. De pralines van Godiva worden verdeeld door 3 hoofdeenheden in New York, Tokio en Brussel. Ze worden geproduceerd door 2 eenheden: de ene in Brussel, de andere in Pennsylvania.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content