8 uitdrukkingen die u niet mag gebruiken op uw cv

Is het tijd dat uw cv wordt geactualiseerd? Neem de gelegenheid te baat om alle woorden en uitdrukkingen die rekruteerders niet verdragen, te schrappen. Zoals “teamgeest” en “proactief”.

“Salaris overeen te komen”. Verspil geen woorden om een open deur in te trappen. En als er niet te onderhandelen valt over het salaris dat u verwacht, zet dat dan niet op uw cv. Misschien ontzegt u zichzelf een kans die u best had kunnen interesseren.

“Referenties beschikbaar op aanvraag”. Ook dit is een evidentie die niet op uw cv moet staan.

“Verantwoordelijk voor”. Dat u verantwoordelijk bent voor een taak, impliceert niet dat u resultaten hebt geboekt. Gebruik liever woorden die uw essentiële rol beklemtonen, zoals: “het sturen van de opdracht”, “het beheer van een project”…

“Ervaring op het vlak van…”. Ervaring is iets wat u overkomt, niet iets dat u hebt verwezenlijkt. Beschrijf uw parcours in termen van successen en tastbare bijdragen aan het succes van een project.

“Oog voor detail”. U beweert oog voor detail te hebben? Join the club. Hebt u werkelijk geen troeven die u onderscheiden van de andere kandidaten?

“Sterke vaardigheden”. Zeg het niet, toon het aan. U kunt uw lezer overtuigen door in detail de omstandigheden te beschrijven waarin u uw vaardigheden hebt gebruikt.

“Teamgeest”. Nogmaals: toon het aan. Er zijn weinig banen die geen samenwerking met andere mensen vereisen. Geef voorbeelden van een vruchtbare samenwerking op uw cv. Beschrijf het soort team waarin u werkte en hoe dat tot resultaten heeft geleid.

“Proactief”. Ook zo’n cliché dat zijn tijd heeft gehad. Wat denkt u dat uw rivalen zijn, pro-passief misschien? Als u iemand bent die niemand nodig heeft om te handelen en vooruit te komen, bewijs het dan.

Bron: Monster.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content