712 miljoen euro verlies voor bank-verzekeraar ING in laatste kwartaal 2009

© Belga

De Nederlandse bank-verzekeraar ING is in de laatste maanden van 2009, na enkele kwartalen met winst, weer in de rode cijfers gedoken. Dat bleek woensdag bij de publicatie van de resultaten door ING.

Het nettoverlies bedroeg 712 miljoen euro. Dat was voor een deel het gevolg van speciale posten, waaronder een voorziening voor een verhoging van de vergoeding die ING moet betalen voor een garantieregeling met de Nederlandse staat.

De onderliggende resultaten waren echter ook flink slechter dan verwacht. De verzekeraar leed een onderliggend verlies van 47 miljoen euro, terwijl analisten uitgingen van 380 miljoen euro winst. De bank boekte een onderliggende winst van 132 miljoen euro, tegen een analistenverwachting van 317 miljoen euro winst.

Bonussen ingeperkt

De bestuurders van ING krijgen vanaf dit jaar een bonus van maximaal één jaarsalaris. Woensdag tijdens een toelichting op de jaarcijfers presenteerde bestuursvoorzitter Jan Hommen het nieuwe beloningsbeleid.

De bestuursvoorzitter krijgt zelf een basissalaris van ongeveer 1,35 miljoen euro, gelijk aan wat het salaris was. De andere bestuurders krijgen een salarisverhoging met 13 procent tot 750.000 euro.

De bank-verzekeraar gaat het voorstel in april voorleggen aan de aandeelhouders. Volgens Hommen is het nieuwe beleid volledig in lijn met de Code Banken. Hij stelde dat de totale beloning onder het nieuwe beleid flink minder is dan die van vergelijkbare Europese financiële concerns.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content