7 tips van een 78-jarige uitvinder

Textielingenieur Luc Oosterlynck (78) ontwikkelde de afgelopen jaren nieuwe producten met vlas. Zijn composietplaat op basis van vlasvezel kan gebruikt worden om metaal, plastic of hout te vervangen en heeft als grote voordeel dat ze recycleerbaar is. De uitvinder is op zoek naar een koper voor zijn octrooi. Dit zijn zijn tips voor wie zelf uitvinder wil worden.

U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

1 U hebt een goed geheugen nodig. “Dat ik zout kon gebruiken als bindmiddel was iets dat ik zestig jaar geleden ooit heb gehoord.”

2 Wees nieuwsgierig. “Ga overal een kijkje nemen. Zorg dat u een brede kijk heeft op alles en verzamel informatie via Wikipedia. Ik interesseer me niet alleen voor textiel, maar ook voor glas, hout en metaal.”

3 Laat overbodige zaken vallen. “Ik heb al jaren geen tv of radio.”

4 Geen lawaai, maar veel licht. “Zorg voor een stille ruimte met de nodige lichtinval.”

5 Specialiseer u in een bepaald domein. “Gezien mijn familiegeschiedenis lag vlas voor de hand. Ik heb me gefocust op één bepaald onderdeel van de vlasspinnerij.”

6 Let op uw fysieke en emotionele gezondheid. “In de zomer ging ik om de twee dagen in de rivier zwemmen en ik ga vaak fietsen. Verwaarloos ook je vrienden en familie niet. Een goed sociaal leven is belangrijk.”

7 Wees financieel autonoom. “Een octrooi is als een krokodil. Het eet je beetje bij beetje op. Al je geld gaat eraan op.”

Bron: het artikel over hoe je een uitvinder wordt in de nieuwe Trends, vanaf vandaag in de winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content