7 subtiele kenmerken van opmerkelijke werkers

Sommige werknemers zijn opmerkelijk door bepaalde eigenschappen die niet meteen in het oog springen, maar toch een belangrijke invloed hebben op de prestaties. Hoe herkent u hen?

Ze negeren functieomschrijvingen. Hoe kleiner het bedrijf, hoe belangrijker het is dat een werknemer zich snel aanpast aan veranderende prioriteiten en al het mogelijke doet om dingen gedaan te krijgen.

Ze zijn raar. De beste werknemers zijn een beetje raar, maar op een positieve manier. Ze komen met verrassende ideeën en oplossingen, en maken het werk interessanter en leuker.

Ze voelen hun omgeving aan. Opmerkelijke medewerkers voelen aan wanneer ze een grapje mogen maken en wanneer ze bloedserieus moeten zijn. In een stressvolle situatie laten ze hun individualiteit vallen en passen ze naadloos in het team.

Ze geven openlijk complimentjes… Topmedewerkers erkennen de bijdrage van hun collega’s waar anderen bij zijn.

…Maar klagen onder vier ogen. Opmerkelijke medewerkers komen voor of na de vergadering naar je toe om een gevoelig probleem te bespreken, want een discussie tijdens de meeting zou heftige reacties kunnen veroorzaken.

Ze willen gelijk krijgen. De beste medewerkers willen tonen dat de twijfelaars ongelijk hebben. Drive is een belangrijke persoonlijke motivator die verder gaat dan de wens om goed werk te leveren.

Ze zitten altijd te prutsen. Sommige mensen zijn nooit tevreden en zitten altijd ergens aan te prutsen: ze willen een proces verbeteren, proberen de workflow beter te managen enzovoort.

Bron: Inc.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content