53.319 nieuwe auto’s ingeschreven: automarkt stagneert

© Belga

In april 2013 werden precies 53.319 nieuwe auto’s ingeschreven, dat is een halve procent minder vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Dit jaar werden in totaal al 201.851 voertuigen aan de man gebracht en dat is 0,1 procent minder dan vorig jaar. Het ziet er naar uit dat we over het hele jaar op het niveau van 2013 zullen uitkomen. Bij de bedrijfswagens zien we in april een terugval in de verkoop, de grotere vrachtwagens doen het duidelijk beter dan de voorbije jaren.

Bij de motoren tekent men ook een terugval van 4,2 procent op. Niet onlogisch want de verkoop kwam omwille van het zachte voorjaar vroeger op gang. Gedurende het eerste trimester groeide de motormarkt met 8,7 procent.

Volkswagen op kop

In de top 10 van best verkopende automerken staat Volkswagen voor wat betreft het eerste trimester nog steeds op de eerste plaats, gevolgd door Peugeot, Renault en Citroën. BMW staat als eerste premiumspeler op de vijfde stek. Ook Audi (7de stek) en Mercedes (9de plaats) zitten in de top 10. Hyundai is de eerste niet-Europese speler en bekleedt de tiende plaats en doet het iets beter dan Toyota op 11. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content