‘5000 Belgische jobs bedreigd door geïmporteerde inox uit China en Taiwan’

© BELGA

Het ACV wilt dat minister van Economie Kris Peeters (CD&V) en zijn regionale ambtgenoten maatregelen nemen tegen geïmporteerde inox uit China en Taiwan. Het geïmporteerde product bedreigt volgens de vakbonden 5000 jobs in Charleroi en Genk.

De vakbonden ACV Metea, CNE en LBC, allemaal behorende tot de christelijke ACV, hebben minister van Economie Kris Peeters (CD&V) en zijn regionale ambtgenoten Jean-Claude Marcourt en Philippe Muyters gevraagd om antidumpingmaatregelen te treffen tegen geïmporteerde inox uit China en Taiwan.

De bonden berekenden dat circa 5.000 banen in gevaar zijn in Charleroi en Genk, zo staat woensdag in L’Echo.

Europese maatregelen

De bonden willen dat de ministers maatregelen afdwingen op Europees niveau. De markt wordt overspoeld door producten uit China en Taiwan die 20 procent goedkoper zijn dan in Europa, zegt Gabriel Smal van ACV Metea.

De vestigingen van Aperam (ArcelorMittal) zijn ernstig in gevaar. “De rechtstreekse banen van 659 werknemers in Châtelet en van 1.079 mensen in Genk zijn bedreigd, net als vele onrechtstreekse banen. In totaal schatten we dat het om ongeveer 5.000 jobs gaat.” (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content