5 vragen voor wie van job wil veranderen

Is een van je goede voornemens op zoek te gaan naar nieuw werk? Paul McDonald, senior executive director bij executivesearchbedrijf Robert Half International, raadt je aan deze cruciale vragen te stellen voor je van baan verandert.

U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

1 Kies ik voor een nieuwe job of loop ik weg van mijn huidige baan?

Werknemers die ontevreden zijn met hun huidige baan, storten zich soms op een nieuwe opportuniteit als een kip zonder kop. Om de juiste keuze te maken moet je weten wat het is dat je aantrekt in de nieuwe functie, in plaats van te denken over wat je niet leuk vindt in je huidige betrekking. Als de nieuwe job voor jou niet meer is dan een reddingssloep weg van je huidige werkgever, dan blijf je beter de kat uit de boom kijken.

2 Weet ik wel waar ik aan begin?

Heb je een jobaanbod gekregen dat verleidelijk is? Hou er dan rekening mee dat het bedrijf dat je wil rekruteren uiteraard een positief beeld zal schetsen van je nieuwe bevoegdheden, de bedrijfscultuur of de werkomgeving. Ga daarom zelf op zoek naar informatie over de bedrijfscultuur, financiële gezondheid en de bedrijfsleider. Zoek niet alleen op internet, maar doe ook een beroep op je netwerk.

3 Word ik correct betaald?

Vergelijk het loon dat je wordt aangeboden bij een nieuwe job niet enkel met je huidige loon. Misschien verdien je nu wel te weinig zonder dat je het weet. Kijk ook niet enkel naar het loon, maar naar het hele plaatje: hoe zit het met extralegale voordelen, vakantiedagen en de bereikbaarheid van je nieuwe kantoor?

4 Kan ik mijn toekomst veilig stellen?

Ga na hoeveel belang je nieuwe werkgever hecht aan persoonlijke ontwikkeling. Welke opleidingen kun je volgen, krijg je een mentor, betaalt het bedrijf voor een externe opleiding en kun je de conferenties bezoeken die je nodig hebt om op de hoogte te blijven van je vakgebied? Denk met andere woorden op lange termijn wanneer je nieuwe werkgevers vergelijkt met je huidige baas.

5 Laat ik me leiden door angst?

Welke afweging je ook maakt, laat je zeker niet leiden door angst voor het onbekende. Van job veranderen brengt altijd een zeker risico met zich mee, maar vertrouw op je intuïtie als die je ingeeft om andere oorden op te zoeken.

Bron: Brazencareerist.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content