4 leiderschapstips van de nieuwe Voka-voorzitter

Michel Delbaere, de nieuwe voorzitter van ondernemersorganisatie Voka en managing director van voedingsbedrijf Crop’s, over het belang van een ‘rassembleur’ te zijn en andere tips.

U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab ‘registreren’ of ‘registratie wijzigen’.

Zet andere mensen in beweging. “Ik vind het als ondernemer cruciaal dat je anderen in beweging zet om het beste van zichzelf te geven. Soms moet je mensen pushen. Geen enkele ondernemer kan het waar maken zonder goede mensen om zich heen die bereid zijn mee te evolueren met het bedrijf.”

Zorg voor discipline. “Persoonlijk ben ik erg gesteld op discipline, in de eerste plaats van mezelf. Iedereen moet goed weten wat hij kan en wat hij niet kan en men moet dat leren aanvaarden ook.”

Pick your battles. “Wat ik ook doe, bedrijfsleider of nu Voka-voorzitter, altijd hanteer ik ook het principe van pick your battles. Van een leider wordt veel verwacht. Hij moet een klankbord zijn voor het omringende management en hij moet gelijktijdig ook strategische impulsen geven.”

Wees een rassembleur. “Ik ben graag een rassembleur, iemand die mensen samen brengt en er het beste probeert uit te halen. Zowel in het bedrijfsleven als in het gewone leven.”

Bron: Magazine Ondernemers, Voka Halle-VIlvoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content