‘3.000 banen op de tocht bij truckbouwer Volvo’

© flows

De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo is van plan 3.000 banen te schrappen. Dat melden Zweedse kranten. Volvo Groep noemt de berichten ‘pure speculatie’.

De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo is van plan 3.000 banen te schrappen in het kader van een herstructureringsprogramma. Dat meldt de Zweedse krant Dagens Industri.

In oktober maakte Volvo bekend dat het extra kosten gaat besparen, met het oog op meer rentabiliteit. Een bestaand kostenbesparingsprogramma werd uitgebreid ten belope van 3,5 miljard kronen (380 miljoen euro) tegen eind 2015. Extra besparingen zijn gepland in onder meer de divisie zware machines, sales en ICT.

‘Pure speculatie’

Volgens de krant zou een groot deel van de banen in Zweden verdwijnen. Een woordvoerster van Volvo Groep noemt de krantenberichten “pure speculatie”. Volvo zegt nog niets te hebben bepaald. “Dat zal gevolgen hebben voor het personeel, maar waar, wanneer en hoe wordt later bekeken”, aldus een woordvoerster over de besparingen. Er zou meer duidelijkheid zijn in het vierde kwartaal en het eerste kwartaal van volgend jaar.

Volvo Group heeft ook verscheidene activiteiten in ons land, onder meer een grote vrachtwagenfabriek in Oostakker bij Gent, waar 2.200 mensen werken. Nog eens 1.300 personeelsleden zijn tewerkgesteld bij Volvo Construction Equipment in Vilvoorde, maar ook bij verkoopsdiensten van Volvo Penta (motoren en aandrijfsystemen voor boten) en Volvo Bus, en andere ondersteunende diensten in Brussel en Gent, zoals marketing, IT en financiën. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content