1250 werknemers vertrekken bij Opel in eerste fase

© belga

Bij Opel Antwerpen is maandag tijdens een bijzondere ondernemingsraad de informatie- en consultatiefase afgerond die werd opgestart naar aanleiding van de intentieverklaring tot sluiting van de autofabriek. Dat meldt de directie.

In een eerste fase verlaten 1.250 van de ongeveer 2.600 werknemers het bedrijf.

De directie wijst erop dat het afronden van de informatie- en consultatiefase noodzakelijk is om het brugpensioendossier in te dienen “en dus essentieel voor het uitvoeren van het sociaal plan”.

Bij Opel Antwerpen vloeien in een eerste fase ongeveer 1.120 arbeiders en 130 bedienden af. De overige werknemers zien hun arbeidsovereenkomst in december beëindigd met de eventuele sluiting van de fabriek. “Met dien verstande dat tot eind september 2010 verder gezocht zal worden naar een mogelijke investeerder”, voegt Opel Antwerpen toe.

De sluiting van de fabriek werd op 21 januari al door de autobouwer in het vooruitzicht gesteld. In maart werden de besprekingen opgestart over een sociaal plan, dat door de werknemers in een referendum werd goedgekeurd.

“De raad van bestuur en de directie van GM Belgium hebben na de bijzondere ondernemingsraad van 11 juni gemeend te kunnen vaststellen dat de onderneming de informatie- en raadplegingsprocedure heeft nageleefd”, luidt het.

“De raad van bestuur heeft daaropvolgend beslist het voornemen tot collectief ontslag dat ook de sluiting van de fabriek kan behelzen, te bevestigen en heeft dit meegedeeld aan de bijzondere ondernemingsraad, de werknemers en de bevoegde instanties.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content