1.800 jobs weg en 150 kantoren dicht bij BNP Paribas Fortis

© Belga
Patrick Claerhout
Patrick Claerhout redacteur bij Trends

Dit jaar worden bij BNP Paribas Fortis vijftig kantoren gesloten, en in de twee jaren die volgen nog eens een honderdtal.

Het personeelsbestand van BNP Paribas Fortis, de grootste bank van het land, zal de komende drie jaar dalen met 1.800 voltijdsequivalenten.

BNP Paribas Fortis zet ook het mes in zijn netwerk. Dit jaar worden er vijftig kantoren gesloten, en in de twee jaren die volgen nog eens een honderdtal. Momenteel telt de bank 936 kantoren.

Geen ontslagen
Er vallen geen ontslagen. BNP Paribas Fortis wil de hele operatie realiseren door gebruik te maken van interne mobiliteit en natuurlijke afvloeiingen. De totale kostenbesparing tegen 2015 zou oplopen tot 300 miljoen euro.

Ook het net voor ondernemingen wordt afgebouwd. Een aantal business centres worden gehergroepeerd. In plaats van 22 business centres op 21 plaatsen zullen er nog 16 op 13 plaatsen overblijven.

Gedrag van de klant wijzigt
BNP Paribas Fortis stelt dat de ingrijpen nodig zijn omdat het gedrag van de klant wijzigt. Er wordt steeds meer beroep gedaan op smartphones en tablets om te bankieren. In het netwerk wil de bank meer de klemtoon leggen op de adviesverlening. (PC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content