1.250 nieuwe banen op voormalige mijnsite Eisden

© belga

De investeringsmaatschappij LRM heeft een masterplan klaar om de voormalige mijnterreinen in Eisden (Maasmechelen) om te vormen tot een toeristische zone.

Het zou de bedoeling zijn op vier jaar tijd 150 miljoen euro te investeren op de 400 hectare tellende site, wat 1.250 nieuwe banen zou opleveren.

Volgens directeur Stijn Bijnens wordt de blikvanger van het project een hoogwaardig bungalowpark van zeshonderd woningen. Voor dat project wordt een internationale partner gezocht die ook in gemeenschappelijke accommodatie wil investeren, zoals een overdekt zwembad of een bowlingbaan.

Andere facetten uit het masterplan van Terhills – zoals de zone zal heten – zijn een luxehotel met vijftig kamers, 5300 m2 extra winkelruimte, honderd wooneenheden en een recreatiezone voor buitensporten als tennis, golf, waterski en BMX’en.

Tot slot wordt er ruimte gemaakt voor kmo’s en dienstenbedrijven en komt er een hoofdingang naar het Nationaal Park Hoge Kempen.

Vlaams voogdijminister van LRM, Ingrid Lieten, die als voormalig medewerker van de gemeente Maasmechelen de historiek van het project goed kent, zegt verheugd te zijn dat de vele plannen na twintig jaar concreet worden. (BO/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content