‘Zorgsector optimaliseren’

WIE

Pascal Herroelen (59)

WAS

Pascal Herroelen studeerde rechten aan de universiteit van Luik en heeft meer dan 25 jaar ervaring in senior managementfuncties bij multinationals als Caterpillar, ABX, DSV en Xpedys. Tijdens zijn loopbaan verkreeg hij diepgaande kennis van logistiek, die hij in de afgelopen zes jaar als ERA-partner gebruikte om zich te specialiseren in de optimalisatie van werkprocessen en kosten in ziekenhuizen en rusthuizen.

WORDT

Europees healthcarecoördinator bij de Britse adviesgroep Expense Reduction Analysts (ERA), die wereldwijd actief is en geconsolideerd 100 miljoen euro omzet draait. Herroelen komt aan het hoofd van het healthcareteam.

WIL

“Ik word verantwoordelijk voor de coördinatie in de healthcaregroep, samen met acht andere partners. Die groep bestaat uit zo’n vijftig healthcarepartners uit heel Europa, specialisten in specifieke deeldomeinen in de gezondheidszorg. Die organisatie per sector vergroot de kennis en de expertise en het maakt de onderlinge communicatie en het delen van best practices makkelijker. Zo leren de partners continu van elkaar. We informeren elkaar over leveranciers, methodes en innovaties in de sector. In de gezondheidszorg gaat het vaak om grootschalige aanbestedingen, wat projecten complexer maakt en de zoektocht naar goede leveranciers soms bemoeilijkt. “Dankzij onze expertise wordt het ook eenvoudiger om benchmarks uit te werken. De partners zijn goed op de hoogte van wat gangbaar is in de sector. Kennis van de prijzen en werkwijzen in verschillende landen, creëert een betere basis voor het uitwerken van creatieve oplossingen tegen betere prijzen. Ook uit de optimalisatie van de processen komen heel wat voordelen.”

VRIJE TIJD

Lezen, gastronomie en voetbal (fervente supporter van Standard Luik).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content