Zeilend door het internet

B runo Denys (41), de voormalige chief operating officer van Ubizen, heeft dezer dagen heel wat ijzers in het vuur. Sinds hij vorig jaar vertrok bij Platinum Technologies Benelux, dat hij in drie jaar tijd van 160 naar 880 miljoen frank omzet had gevoerd, stond hij mee aan de wieg van systeemhuis Application Engineers en van Linux-specialist Mind. Verder fungeert hij als medecoördinator van een informele club van investeerders-entrepreneurs die bekend staat als de ‘Neogroup’ en is hij partner in de kleine Brugse holding Profrigo, waarin ook internet-veteraan Jan Van Damme en Noël Gerryn (chief financial officer van Farmabel) actief zijn.

Profrigo koestert een negental internetparticipaties waaronder Reef, Future Media, UCI.Web, Wholetree en Omnicom, en zag zijn boekwaarde in de jongste achttien maanden van 400 miljoen tot ongeveer 1 miljard frank stijgen. “Met drie man kun je dat overzien,” zegt Denys, die veel tijd besteedt aan het creëren van synergieën tussen de deelnemingen. Hij put daarvoor uit een opmerkelijke carrière. Hij begon als systeemingenieur bij IBM, werd een succesvol verkoper bij databasebouwer Cullinet, werd bij Oracle door Vic Morris van Software Generation weggehaald om een Benelux-vestiging op te zetten. Via Aion en de fusie met concurrent AI Corp werd die firma ten slotte een deel van Platinum Technologies. Toen die laatste werd overgenomen door Computer Associates, werd Denys chief operating officer van NetVisions (het voormalige Ubizen). “Maar dat was geen goede fit,” zegt Denys, die na zes maanden bijna onopgemerkt bij Ubizen vertrok. Het was in die periode dat Van Damme, een huisvriend, hem vroeg om bij Profrigo aan boord te komen. “Onze netwerking maakt het verschil met anderen. Daardoor hebben we de kans om in te tekenen aan een eerlijker prijs,” zegt Denys.

Die netwerking gaat trouwens al ver terug. Aan de KU Leuven studeerde Denys zeven jaar elektronica en computerwetenschappen met Luc De Vos, co-oprichter van EUnet, en met de huidige algemeen directeur van Oracle Belgium, Steven Van Horebeke.

Als hij dus niet pendelt tussen Brugge en Aartselaar, waar hij woont met zijn vrouw en vier zonen, is hij op tournee door de Verenigde Staten, waar hij dankzij zijn bestuursmandaten heel wat tijd doorbrengt met CEO’s.

Zijn favoriete hobby? Zeilen. Niet dat hij een boot heeft. “De truc met zeilen is precies om géén boot te bezitten,” lacht hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content